de ontdekking van mijn leven

De flik-flak. De tennis-opslag-service. Tennis hoe dan ook. Het elementaire systeem. De noot houden. Ze hebben met elkaar gemeen dat ik het niet kan. En niet een beetje niet, ik ben een ramp op die gebieden. En op nog zoveel andere gebieden. Ik stuntel en blunder.

Ik blunderde ooit ook grandioos in het foto’s maken. Tekende stuntelend. Maar zes jaar geleden kwam er een klein meisje in mijn buik wonen, ontdekte ik het bloggen (eerst over haar, later ook zakelijk) en wilde ik dat opleuken met eigen foto’s. Om daar nou steeds een ander voor te vragen… Dus ik ging zelf maar aan de slag. Stuntelend. Blunderend. Ik dook erin en nu heb ik mijn instagramaccount omdat ik glunderend fotografeer! En er heus best een beetje goed in ben. Nee, dat hier op te schrijven voelt niet heel comfortabel, maar het is wel zo. Dus ik doe het lekker gewoon. Ha!

Op ongeveer dezelfde manier ontdekte ik dat ik mezelf ook best kon leren tekenen. Handletteren. Vormgeven. Cursussen ontwikkelen. En dat na 14 jaar oudere kinderen lesgeven het kleuterjuf-zijn me prima afgaat. (Ik kreeg ooit een onvoldoende voor mijn stage.) Ik heb het allemaal geleerd. Stuntelend. Blunderend.  En uiteindelijk glunderend. Ik ben inmiddels gewend aan iets-niet-kunnen. En het leren.

Van mezelf te ontdekken dat ik ‘alles’ kan leren. Echt. De ontdekking van mijn leven.Het geeft vertrouwen, motiveert me om nieuwe dingen aan te pakken.  Precies waar de groeimindset voor staat.

Hoe gaaf zou het zijn, dit door te mogen geven aan jou, de kinderen om mij heen, de grote mensen om mij heen. Dus ben ik me ook hier maar eens in vast gaan bijten. Uitpluizen hoe ik dit, in eerste instantie voor mezelf, zo doenlijk mogelijk in de praktijk kon brengen. En ja, als ‘ie dan toch in mijn hoofd zit én ik inmiddels kan tekenen…

Ik kon dus bijna niet anders dan deze infographic te maken. Voor jou, de kinderen om jou heen, de grote mensen om jou heen.

De flik-flak. De tennis-opslag-service. Tennis hoe dan ook. Het elementaire systeem. De noot houden. Ze hebben met elkaar gemeen dat ik ze kan leren.  Al ben ik nu nog (!) een ramp op die gebieden. Ik hoef ze niet te leren. Ik ga andere dingen doen. Maar als jij iemand kent die dit wil leren, laat dan deze groeimindset zien. En maak samen met mij deze wereld een klein beetje hoopvoller. Dat zou gaaf zijn toch?

Hier kun je de groeimindset infographic in het groot zien en helemaal tot je nemen. En als je ‘m zelf op wil hangen, moet je hier zijn. Ik ben heel benieuwd wat ‘ie met jou doet! Laat je ’t me hier weten?

Tot snel,
groetjes!